Onderzoek toont aan dat we vooral om deze redenen vreemdgaan

Afgelopen maand publiceerden deze wetenschappers een studie die duidelijk aantoont waarom we precies vreemdgaan.

wetenschap waarom vreemdgaan

Onderzoekers lieten 495 volwassenen die wel eens vreemd zijn gegaan een vragenlijst invullen om er zodoende achter te komen wat de motivatie was om een scheve schaats te willen rijden. Het onderzoek, dat gepubliceerd is The Journal of Sex Research, komt met enkele redenen die je mogelijk al kent maar die nu wetenschappelijk bevestigd worden.

@backlink(208989)

Zeker 57 procent van de vreemdgangers gaf aan dat ze het deden omdat ze hun eigen ego een boost wilden geven. Een partner veroveren en in bed krijgen geeft men natuurlijk nogal wat zelfvertrouwen. Daarnaast gaf zeventig procent aan dat ze vonden dat hun eigen partner hen verwaarloosden. Lijkt ons handiger om dat met elkaar in gesprek te gaan maar goed, vreemdgaan is ook een optie wanneer je voor jouw gevoel verwaarloosd wordt. 

Daarnaast wilde menigeen meer variatie in hun seksleven, 74 procent gaf aan dat het allemaal om verandering van spijs ging. Natuurlijk gaven ook veel mensen aan dat ze simpelweg niet langer verliefd waren op hun huidige partners, 77 procent om precies te zijn. 

Andere studies gaven aan dat de meesten vreemdgaan omdat ze vinden dat ze simpelweg niet genoeg voldoening halen uit hun huidige relatie, ze voelen geen liefde en hebben de veronderstelling dat hun partners niet al te veel moeite voor de relatie doen. 

De kanttekening die wij bij het onderzoek zetten is de gemiddelde leeftijd van de respondenten. Het gemiddelde lag namelijk rond de twintig jaar. Heel veel voldoening haal je dan nog niet uit altijd uit relaties en verstandige beslissingen maak je dan überhaupt meestal nog niet. 

Bron: The Journal of Sex Research