Waarom woordkunstenaars Sef en Faberyayo willen dat je gaat schrijven

Je kent ze van hun muziek maar beide heren hebben een grote voorliefde voor het geschreven woord. Met pen welteverstaan, ze adviseren jou het ook weer eens te proberen.

Nationale Gedichtendag

We schrijven veel te weinig met de hand en deze week lazen we overal in het nieuws dat schrijven weer een apart vak op de basisschool moet worden. iPadscholen falen jammerlijk omdat studenten massaal porno kijken in de klas en verder dan een handtekening komen we niet meer. Een echte gentleman kan schrijven (en heeft minimaal een pen van Waterman in zijn bezit) en weet dat een met de hand geschreven brief altijd in goede aarde zal vallen. Geef er eens een aan je vriendin, wedden dat je punten scoort?

@backlink(209065)

Op Nationale Gedichtendag, donderdag 25 januari 2018, lanceert het Van Gogh Museum de campagne #VanGoghschrijft. Samen met multitalenten en woordkunstenaars Yousef Gnaoui (Sef) en Pepijn Lanen (Faberyayo) wil het museum Nederland weer aan het schrijven krijgen. Oldskool dus… met pen, papier en een postzegel.

Een van de redenen waarom we zo veel over Vincent van Gogh weten is omdat hij veel correspondeerde met zijn broer Theo. Zeker 800 brieven leverden een schat aan informatie op, een klassieke kunst die vandaag de dag zo goed als verdwenen is. Eeuwig zonde eigenlijk. Tijd om weer eens een kaartje te versturen. 

In de onderstaande video's zie je hoe de twee heren een brief aan Van Gogh himself schrijven