Australische boerinnen gaan massaal uit de kleren op sociale media

Wie dacht dat het boeren leven niet sexy is heeft het mis. Dat laten Australische agrariërs zien op de instagrampagina The Naked Farmer.

naakte boerinnen

De titel van de pagina doet wat het belooft. Boeren en boerinnen die uit de kleren gaan op de boerderij. Of zoals in de bio van het profiel staat: boerderijen verbinden met de mens.

Op de trekker

Op de pagina zijn boeren en boerinnen in de meest bijzondere poses te zijn. Of het nu met een paard of een trekker is (ja, een tractor) maakt niet veel uit. Boeren kunnen hun kiekjes zelf opsturen naar de pagina, waarbij het vervolgens op het Instagramaccount wordt geplaatst.

Melk

De 24-jarige boer Ben Brooksby begon met The Naked Farmer in mei 2017 puur om mensen te entertainen, maar later kwam er ook echt een betekenis achter het account. ‘Ik wil mensen laten zien waar het voedsel vandaan komt. Sommige mensen weten geen eens dat melk van een koe komt. Wij lijken de oorsprong steeds meer te vergeten en ik hoop dat gat te verkleinen via social media.’

Mentale problemen

Maar het doel van de maker gaat verder. Hij wil ook graag de mentale gesteldheid van agrariërs onder de aandacht brengen. ‘Een groot probleem dat niet besproken wordt zijn de psychische problemen bij veel boeren. Zij plegen 1,6 keer meer zelfmoord dan in elke andere beroepsgroep. Ik hoop dan ook dat we er meer over gaan praten.’

Kalenders

Via naaktkalenders probeert hij ook geld op te halen voor the Royal Flying Doctors Service. Met de editie voor 2018 heeft hij al €3.200 opgehaald. Dat is een gigantisch succes, aangezien de kalender nu is uitverkocht.