Dit moet de snelste sportwagen ter wereld worden

De Corbellati Missle moet met een topsnelheid van 500 kilometer per uur zijn naam eer gaan aandoen.

corbellati missle

Wanneer je de naam Corbellati hoort vallen rinkelt er mogelijk geen belletje bij je. Dat moet kunnen, de naam wordt gedragen door een familie kunstenaars en juweliers met zeventig jaar ervaring in de juwelenindustrie. De juwelen worden vandaag de dag echter even opzij geschoven voor een hypercar van formaat. 

@backlink(208883)

Als een raket

De Italiaanse Corbellati Missle wordt begin maart op de Motor Show van Genève getoond maar nu al is bekend dat de wagen, met een ietwat vintage feel, een beest van fenomenale proporties zal zijn. De Koenigsegg Agera RS en de Bugatti Chrion moeten mogelijk in de nabije toekomst vrij baan maken voor de 9 liter V8 motor die 1.800 pk en 2.350 Nm levert hetgeen de Missle een topsnelheid van 500 kilometer per uur realiteit maakt. Natuurlijk krijgt de Missle om die reden keramische remschijven om ook daadwerkelijk tot stilstant te kunnen komen en is het onderstel en bodywork van carbon zodat de Missle zo slank mogelijk blijft. 

Corbellati familie

Toch fijn als je als succesvolle familie aan je hobby' kunt sleutelen. We zijn benieuwd naar het uiteindelijke resultaat en kijken reikhalzend uit naar de jaarlijkse Motor Show. Na Genève gaat de wagen naar Monaco waar de auto getoond word op de Top Marques event in April. 

Meer info vind je bij Corbellati zelf.