Alaska bezoeken in stijl doe je op deze gletsjer

Sla de welbekende strandvakanties een keer over en kies voor een ijskoude bestemming waar je het bier gewoon buiten kunt laten staan en niemand je kan vinden.

sheldon chalet

Het Sheldon Chalet in Alaska is een must-see traveltip die we jullie niet willen onthouden. Vanaf februari opent dit stijlvolle chalet op een gletsjer dat omringt is door vijf hectare aan privéterrein. Geniet met maximaal tien gasten van de vijf slaapkamers, het noorderlicht (als je mazzel hebt) en een panoramauitzicht op het briljant ogende Alaska. 

@backlink(209061)

Meer dan zestig jaar geleden werd het stuk land geclaimd door piloot Don Sheldon tijdens een ontdekkingstocht door Alaska waarvan het de bedoeling was om het gebied in kaart te brengen. Voorheen was het gebied enkel toegankelijk voor ervaren bergbeklimmers en waaghalzen maar tegenwoordig is het dé locatie om even helemaal te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven. 

Zodra je binnenkomt krijg je champagne en een buffet van zeegerechten uit Alaska. Denk aan koningskrab, oesters en gerookte zalm. Als je van plan bent om actief bezig te blijven kun je kiezen voor een helikoptervlucht, sleerijden, hiken en mountainbiken. Daarnaast is het de perfecte plek om te skien en zijn er heetwaterbronnen waar je ontspannen in kunt relaxen. Wij laten het strand eens voor wat het is en vertrekken deze winter naar Alaska. De kosten? 2.300 dollar per avond. Met tien man is dat te doen toch?

Info: Sheldon Chalet