Ruben Nicolai: 'Polyamorie lijkt me wel wat'

Ruben Nicolai (42) rijgt de successen aan elkaar. Maar ’s avonds zit de meest begeerde vrijgezel van Nederland alleen op de bank. Nou ja, alleen. ‘Polyamorie lijkt me wel wat. Gewoon, met twee vrouwen.’

ruben nicolai interview playboy

1. Voor het BNN-programma Try Before You Die was je één dag Playboyfotograaf. Was dat de mooiste dag van je leven?

(lacht) Misschien wel. Dat ik destijds naar Ibiza mocht vliegen waar een naakte vrouw op me lag te wachten, daar kon ik als puber alleen maar van dromen. Ik besefte op jonge leeftijd al dat iemand die naaktfoto’s moest maken, en diegene wilde ik zijn. Nu word ik geïnterviewd in plaats van dat ik de foto’s maak. Toch een kleine teleurstelling.

@backlink(208891)

2. Vanaf deze maand presenteer je samen met Wendy van Dijk het programma RTL Gezondheidstest. In de aanloop daarnaartoe zei je dat je officieel te zwaar bent. Hoeveel weeg je?

Dat verschilt per weegschaal. Ik weet nog dat Luuk Ikink en ik de eerste RTL Boulevard van dit jaar presenteerden. Dat hij zei: ‘Hallo, ik ben Luuk Ikink!’ en ik: ‘Hallo, ik ben tien kilo te zwaar en dit is RTL Boulevard!’ Maar wil je echt weten hoeveel? Vooruit, Linda de Mol was er ook open over: 93,6 kilo. Denk ik. Ik draag mijn jasjes steeds vaker open. Laatst moest iemand bukken, omdat ik per ongeluk een knoop op hem afvuurde, zoveel spanning stond erop. 3 Hou je van eten of ben je gewoon te lui om naar de sportschool te gaan? Beide. Ik háát de sportschool. Zo’n loopband is helemaal verschrikkelijk. Rennen zonder vooruit te komen, wie doet dat nou?

4. Word je nog begeerd door vrouwen?

Nou ja, ik zit niet volledig stil, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik heb af en toe een scharrel. Maar het beleid is dat het niet uitmondt in verliefdheden. Dat mag niet van mezelf!

5. Is vrijgezel zijn leuker dan het hebben van een relatie?

Op de lange termijn wel. Althans, dat is mijn cynische kijk op de liefde. Ik zie soms twee mensen tegenover elkaar in een restaurant zitten, zwijgend langs elkaar heen etend. Vreselijk. In een relatie mag je best stil zijn, maar als ik dat zie, dan kan ik wel janken. Dan maar niet. In de Randstad strandt de helft van de huwelijken. Ik bedoel: als de helft van de mensen het fenomeen huwelijk niet in stand kan houden, dan moeten we dat fenomeen toch herijken? Polyamorie lijkt me wel wat. Gewoon samenwonen met twee vrouwen. Sex hebben met de ene en ondertussen aan de andere vragen hoe haar dag was. Misschien moet ik dat gewoon eens proberen.

6. Je werkt bij RTL Boulevard met de mooiste vrouwen van Nederland. Bridget Maasland, Marieke Elsinga of Shelly Sterk: met wie duik je het liefst het bed in?

Lees het antwoord op deze vraag en de rest van het interview in de Playboy die nu in de winkel ligt of op Blendle.