Onderzoek toont aan: vrouwen kiezen voor mannen die gekozen zijn door andere vrouwen

Wanneer een man goed scoort bij de vrouwen dan gaat hij alleen maar beter scoren. Natuurlijk kun jij die kennis gebruiken wanneer je single bent, en wel op deze manier.

mate-choice-copying

Heren, maak gebruik van de kennis die de wetenschap je biedt. De wetenschappers achter dit onderzoek suggereren dat vrouwen elkaar kopiëren wanneer ze een man beoordelen op diens uiterlijk.

@backlink(209141)

Jij wist het natuurlijk al maar telkens wanneer je een vriendin hebt staan de vrouwen plotseling in de rij terwijl het overduidelijk was dat je minder in de smaak viel toen je single was. Toeval? Zeker niet. Vrouwen geven mannen wat betreft het uiterlijk een significant hogere score indien andere vrouwen dat ook gedaan hebben. Met andere woorden: vrouwen voelen zich sneller aangetrokken tot mannen die al geselecteerd zijn door andere vrouwen. 

Verklaringen

Hier zijn enkele mogelijke verklaringen voor. In de wandelgangen wordt wel vaker gesproken van voorselectie. Indien een man door een vrouw gekozen wordt dan heeft hij blijkbaar wat te bieden, waarom zou die vrouw anders in godsnaam voor hem gekozen hebben? Een verklaring die wordt gegeven door Dr. Kate Cross van de Universiteit van St Andrews, stelt dat het goed mogelijk is dat vrouwen anderzijds simpelweg beïnvloed worden door de mening van andere vrouwen. Sociaal wenselijk gedrag dus. 

Mate-choice-copying

Het onderzoeksteam noemt dit fenomeen ''mate-choice-copying.'' Wanneer een man als partner gekozen is door een vrouw dan krijgt hij dus een hogere waarde toegekend, dit kun jij  ontzettend goed gebruiken indien je single bent. Ons advies is dan ook simpel: regel een wingwoman. Ga stappen met jouw beste vriendinnen en gebruik hun aanwezigheid om de andere dames ervan te overtuigen dat je een gewilde vent bent. Goede vrienden helpen elkaar toch?