Vijf misdaaddocumentaires op Netflix die je gezien moet hebben

Sinds Making a Murderer in 2015 uitkwam, zijn mensen geobsedeerd door echte misdaad op het kleine scherm. Gelukkig voor ons blijft Netflix een scala aan docu's leveren.

misdaaddocumentaires netflix

En omdat we weten dat ook jij leeft voor dramaseries over waargebeurde misdaden - want het is gewoon fascinerend om een kijkje te nemen in de levens van de (soms ten onrechte) veroordeelde moordenaars - hebben we een aantal ongelooflijk interessante verhalen verzameld die je moet zien.

@backlink(209173)

1. Amanda Knox

Amanda Knox werd veroordeeld voor een moord op haar roommate in Italië in 2007. Na vier jaar in een Italiaanse gevangenis te zitten en acht jaar te wachten op de uitspraak 'onschuldig' wordt Amanda geconfronteerd met de publieke opinie. Met real-life beelden van de plaats delict, vertelt deze documentaire het verhaal van een ten onrechte beschuldigde jonge vrouw die probeerde te herstellen en de jaren terug te krijgen die ze verloren is na het vechten tegen een wettelijke nachtmerrie.

2. The Keepers

Deze zevendelige docuserie legt de waarheid bloot achter een van de grootse samenzweringen die eind jaren zestig Baltimore terroriseerden. De moord op zuster Cathy Cesnik, die lerares Engels was op een katholieke meisjesschool. Joseph Maskell, een man van gemengde afkomst, verkrachtte een vrouw in zijn kantoor en zou naar verluidt de verkrachtingen regelen van vele andere vrouwen door Baltimore priesters en politieagenten.

3. The Confession Tapes

De Confession Tapes-docuserie benaderen storytelling anders door een nieuw mysterie in elke aflevering te ontrafelen. Maar terwijl elke aflevering zich concentreert op verschillende moordzaken, hebben ze allemaal één ding gemeen: een onschuldig persoon heeft op tape een moord bekend. De bekentenis wordt meteen vanaf het begin van de aflevering gegeven, gevolgd door de gebeurtenis die leidde tot de beschuldigde die hun verklaringen afleverde.

4. Wormwood

CIA-medewerker Frank Olson viel op mysterieuze dood uit zijn hotelraam in New York in 1953. Hij had onbewust een grote dosis LSD gekregen, wat uiteindelijk leidde tot zijn val. Meer dan twintig jaar later, in 1975, werd er ontdekt dat zijn dood was gekoppeld aan een uiterst geheim experiment. De dramatisering van dit waargebeurde verhaal wordt gespeeld door de ogen van Olson's zoon Eric, die probeert te achterhalen of de dood van zijn vader al dan niet daadwerkelijk de schuld is van de CIA.

5. The Witness

De term 'omstandereffect' is grotendeels synoniem voor de moord op Kitty Genovese die genadeloos werd vermoord in Queens, New York terwijl 38 mensen toekeken en niets deden om in te grijpen. Nu, meer dan 50 jaar later, is haar jongere broer Bill Genovese op zoek naar de waarheid over wat er gebeurde op die koude dag in maart 1964.

Dit artikel verscheen eerder op Marieclaire.nl