Helpt de friet van McDonald's echt tegen kaalheid?

Wat je ook van McDonald's vindt, het is niet te ontkennen dat de friet (patat?) van de Amerikaanse frituurhut mateloos populair is, en mogelijk ook nog goed is tegen kaalheid.

mcdonalds friet tegen kaalheid

Nonsens horen we je denken, McDonald's friet gaat kaalheid tegen? Nou, luister: onderzoekers aan de Yokohama National University publiceerden onlangs een onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Biomaterials. In dit onderzoek geven ze aan dat het stofje dimethylpolysiloxane, ook wel polydimethylsiloxaan (een siliconenvloeistof) de sleutel zou kunnen zijn bij haargroeitherapie voor kale heren. Dat stofje tref je aan in de olie waarin McDonald's haar pomme frites bakt en zorgt ervoor dat de olie niet gaat schuimen en alle kanten op spettert. 

@backlink(208945)

De onderzoekers slaagden erin om haren te laten hergroeien bij muizen dankzij het chemische goedje. Even technisch dan: het stofje zelf zorgt er dus niet op magische wijze voor dat er meer haar gaat groeien maar het helpt bij het aanmaken van voldoende hair follicle germs (HFG). Dit zijn cellen die de ontwikkeling van een haarzakje stimuleren maar de onderzoekers slaagden er niet eerder in om voldoende van het goedje te creëren. Nu dankzij het siliconenvloeistof blijkt het mogelijk te zijn om de stof in grote getale te creëren en dat is goed nieuws. 

Wat dit betekent? Nou dus niet dat jouw haren gaan groeien van McDonald's friet, zoals sommige media je doen laten geloven, maar wel dat McDonald's chemische meuk in de olie gooit die jij ook kunt gebruiken om kaalheid tegen te gaan. Indien je er op de juiste wijze mee om weet te gaan en je een laboratorium in de kelder hebt staan, maar dat moet te doen zijn toch?