Tequila had wat ons betreft nooit de reputatie die het verdiende. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen, steeds meer mensen weten kwalitatief hoogstaande tequila te vinden. Van het soort dat je gewoon prima kunt nippen dus, niet het soort dat je met zout en citroen achterover tikt terwijl je wacht op de kater.
@backlink(209041)
We drinken te veel tequila
In de grote steden wordt dus steeds meer tequila gedronken, in New York en Tokyo bijvoorbeeld lijkt het Mexicaanse drankje in een bodemloze put te verdwijnen zo meldt de New York Post, en om die reden zijn de agaveplanten op aan het raken. Minder agave betekent dat de boeren hogere prijzen kunnen vragen en dat legt een flinke druk op de kleine distilleerderijen. De marge wordt met de dag kleiner dus als jouw favoriete tequila bij een kleine distilleerderij vandaan komt sla dan vast enkele flessen in voor de toko over de kop gaat.
Leeftijd van de agave
Een anonieme boer bekende dat hij jonge, onvolwassen planten verkocht terwijl daar veel minder tequila van gemaakt kan worden. Zodoende komt de branche in een neerwaartse spiraal terecht. De agaveplant moet acht jaar zijn voordat hij geoogst wordt.
In het jaar 2000 was er ook al een agave tekort dus helemaal nieuw is het niet. Toen bleek het overigens mee te vallen maar toch, sla voor de zekerheid alvast maar een lading tequila in.
Bron: New York Post