Gevonden in een schuurtje: een zeldzame 1966 Ferrari 275 GTB Long Nose

Wat is het toch met mensen die hun unieke wagens in garages parkeren en er nooit meer naar omkijken?

1966 Ferrari 275 GTB Long Nose

Wij kunnen ons voorstellen dat je een prachtige auto wil beschermen tegen de elementen en deze in een garage parkeert, maar wat we niet helemaal begrijpen is het feit dat vele eigenaren van prachtige wagens er vervolgens niet meer naar omkijken en hun trotse bezit volledig laten aftakelen. Neem deze Ferrari 275 GTB uit 1966. In 1991 werd de Ferrari in een schuurtje gezet en vervolgens heeft niemand de wagen meer aangeraakt. 

@backlink(209169)

Ferrari 275 GTB Long-Nose

Het betreft een long-nose model met een aluminiumlegering die ontworpen is door ontwerpbureau Pininfarina en carrosseriebouwer Scaglietti. Slechts 205 exemplaren met de long-nose body zijn ooit de weg opgegaan en slechts 80 exemplaren hadden de lichtere aluminium onderdelen. Dit specifieke exemplaar, met chassisnummer 08125, werd gebouwd in Italië kreeg daar een unieke zilveren kleur en is vervolgens verscheept naar de Verenigde Staten in het begin van de jaren zeventig. De huidige eigenaar kocht de GTB in 1985 en sloeg hem in 1991 op in zijn schuur. Daar bleef hij tot voor kort staan. 

Na wat garagewerk bromt de 3.3 liter V12 weer als vanouds en was de GTB klaar om geveild te worden. In januari werd de schoonheid voor het eerst aan het publiek getoond op het exclusieve Palm Beach Caballino Classic. De totale waarde van de wagen? Ongeveer 4 miljoen dollar. 

Zie hier hoe de zeldzame Ferrari werd gevonden.