Dagelijks een ambachtelijk biertje zou gezonder zijn dan een rood wijntje

Dat wetenschappers het niet altijd met elkaar eens zijn is duidelijk en logisch. Nu zou ambachtelijk bier weer gezonder zijn dan wijn.

ambachtelijk bier gezond

Afgelopen jaar werd door de Universiteit van Wageningen gemeld dat ambachtelijk gebrouwen biertjes meer giftige schimmels bevatten dan industrieel bier. Dit zou een risico vormen voor de gezondheid maar daar trekt professor Mike McCullough van de California Polytechnic State University zich niet zo veel van aan. Hij geeft juist aan dat ambachtelijk bier vele malen gezonder is dan, in dit geval, een dagelijks rood wijntje.

@backlink(208533)

De professor begint zijn verhaal door te vertellen dat we weten dat een glas rode wijn per dag goed voor je is (ook daar is verdeeldheid over) maar dat in ambachtelijk bier meer goede stoffen zitten. Een daarvan is vitamine B3 bijvoorbeeld. Ook het gist in ambachtelijk bier een positief effect hebben op je cholesterolgehalte. Daarnaast is ambachtelijk bier niet zo gepasteuriseerd als industrieel bier en om ook die reden beter voor je. Wij weten het inmiddels allemaal al lang niet meer zeker, maar de vraag is natuurlijk of dat wat uitmaakt? Wij genieten van wijn, bier (zowel industrieel als ambachtelijk) whisky en andere borrels omdat het gewoon puur genieten is. We raden je vooral hetzelfde aan. Proost.