Dit is waarom Marvel-films het altijd beter doen dan DC-films

Onderzoekers van een Brits marktonderzoeksbureau zochten uit waarom films van Marvel altijd een doorslaand succes zijn en de films van DC floppen.

dc vs marvel onderzoek

Marvel heeft onder anderen Iron Man, Spiderman, The Hulk, Captain America en nu ook Black Panther. DC heeft daarentegen bijvoorbeeld Batman, Superman, Wonderwoman en Aquaman en alles komt bij Marvel samen in de vorm van de Avengers en bij DC in de vorm van de Justice League. Zoals velen weten doen de films van Marvel het bizar goed en brengen ze ongekende hoeveelheden geld in het laatje. DC heeft het een stuk zwaarder (op Wonder Woman na). Het verschil blijkt makkelijk te duiden en op te lossen.

@backlink(209179)

Volgens dit onderzoeksbureau heeft het alles te maken met de emotionele connecties die wij hebben met de superhelden. Keer op keer slaagt Marvel er in om menselijke superhelden ten tonele te toveren terwijl de helden van DC killer en minder persoonlijk overkomen. Het gaat bij mensen nu eenmaal toch altijd om emotie. Denk ook aan de Wolverine-film Logan die lovende recensies kreeg. DC weet nu dus waar ze op moeten inzetten. 

De onderzoekers onderzochten de emotionele impact middels gezichtsherkenningsoftware en software die emoties in het gezicht meet. Bij de beelden van Marvel bleek een duidelijke reactie plaats te vinden terwijl dit bij de DC-films uitbleef. 

Bron: Adweek