Katja Schuurman: 'Ik geniet van drugs, maar met mate'

Als nieuw boegbeeld van tv-programma ‘Memories’ is het voor Katja Schuurman (42) tijd om eens in haar eigen geheugen te graven.

katja schuurman drugs

“Mijn meest intensieve periode wat seks betreft is... nu. En qua drugs vinden mijn ouders het niet zo fijn als ik steeds daarover vertel. Maar ik wil me nooit anders voordoen dan ik ben. Ik wil open zijn."

@backlink(208315)

"Veel mensen in de mediawereld zijn op dat vlak best hypocriet. Ze doen zich anders voor dan ze zijn. Ik ken ze allemaal, hoor. Ik heb vaak genoeg met ze op het toilet gestaan, haha. Ja eh, mij maakt het niet uit. Ik vind het wél belangrijk om niet te doen alsof drugsgebruik heel normaal is. Want als je erin doorslaat, kun je er ook aan onderdoor gaan. Ik doe het af en toe, ik doe mijn werk goed en ben een goede en leuke moeder."

"Ik geniet ook van yoga en gezond leven. Als je de dingen in balans kunt doen, dan is dat toch mooi, dat verrijkt je leven. Maar als je nooit iets met drugs hebt gedaan, snap ik dat het heftig kan klinken. Je hóeft het niet te doen. Ik wil niet het verwijt krijgen dat ik drugs promoot. Mijn eerste zomer met Freek was echt een groot feest, daarna was het: nu even een andere modus. En gingen we aan de thee en groentes. Dus ik geniet van drugs, maar met mate. Behalve dan op de avond zelf, dan zeker niet met mate.”

@backlink(199193)

Lees het hele interview bij onze collega's van Beau Monde en duik in het verleden met Schuurman's naaktshoot.