Na de gridgirls en walk-on-girls nu ook bij wielrennen geen rondemissen meer

Na de gridgirls bij de Formule 1 en de walk-on-girls bij het darts moeten nu ook rondemissen bij het wielrennen het ontgelden. In België zullen ze er niet bijzijn tijdens de voorjaarskoersen

rondemissen wielrennen

Bloemenmeisjes, zoals ze in België worden genoemd, zouden niet in de tijdsgeest passen. “De huldiging zal in een moderner, strakker jasje zitten waarbij de winnaars bij de mannen en de vrouwen nog meer in de spotlights worden geplaatst.” Kussen en bloemen gaan verdwijnen.

@backlink(209137)

Master of Ceremony

In plaats van een rondemiss komt er nu een Master of Ceremony. Zij zal ervoor zorgen dat de huldiging goed verloopt. In de voorjaarsklassiekers zal dit de oud-rondemiss Maja Leje zijn. “We waren al veel langer aan het kijken om het podium te veranderen. Ik heb het altijd heel graag gedaan in het verleden en zag mezelf nooit als lustobject. Het is een nieuw tijdperk en ik kijk uit naar mijn nieuwe rol”, vertelt de vrouw.

Dat betekent dus dat morgen bij Omloop het Nieuwsblad en later bij onder andere de ronde van Vlaanderen geen rondemissen meer zijn. Of ook wedstrijdorganisaties in Nederland en Frankrijk dit voorbeeld gaan volgen is nog onbekend.

Dit artikel verscheen eerder op Panorama.nl