Zie de elektrische truck van Tesla flink rubber verbranden

Er sijpelen steeds meer details uit de muren van Tesla over de volledig elektrische vrachtwagen, en het wordt een pareltje.

tesla truck

Tesla heeft zelf aangegeven dat de truck zichzelf binnen twee jaar terugverdient dankzij brandstofbesparing. De logistieke dienstverlener DHL geeft nu aan dat de truck zich zelfs binnen slechts 18 maanden terug zou kunnen verdienen omdat ook de onderhoudskosten niets voorstellen.

@backlink(209315)

Jim Monkmeyer (president van transport bij DHL) geeft aan dat de motor van het apparaat vele malen simpeler in elkaar steekt dan de verbrandingsmotoren die we vandaag de dag tegenkomen. De Tesla truck bevat daarnaast minder onderdelen en die onderdelen zijn ook nog eens minder complex. DHL heeft er al tien besteld en Pepsi bestelde er onlangs honderd. 

Natuurlijk wil jij gewoon weten of ook de Tesla-truck het acceleratievermogen heeft waar Tesla bekend om staat. Nou, check de onderstaande video en zie het bakbeest flink scheuren. Daar kan menig trucker nog dikke lol mee beleven, al kost het waarschijnlijk wel snel je banden. 

Bron: Reuters