Volgend seizoen 2x Champions League op één avond

Jouw vriendin zal het waarschijnlijk verschrikkelijk vinden, maar voor ons mannen is er geweldig nieuws. Vanaf volgend seizoen zullen er twee wedstrijden per avond live worden uitgezonden.

2 keer champions league per avond

De wedstrijden zullen om 18.55 uur en 21.00 uur plaatsvinden. Je kunt dus tussendoor nog eventjes naar het toilet of een koud biertje pakken. Vroeger werd er alleen eerder op de dag gespeeld in plaatsen als Moskou waarbij het te koud zou zijn om 21.00 uur te starten.

@backlink(209303)

Nadeel

Maar er gaan nog meer zaken veranderen die wat nadelig zijn voor Nederland. Voortaan zijn 26 van de 32 teams al van te voren geplaatst voor de competitie. De overige zes plaatsen zullen verdiend moeten worden in kwalificatiewedstrijden. Zo plaatsen de nummers 1 tot en met 4 uit Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi. Daarnaast mag ook de top 2 van Frankrijk en Rusland meteen meedoen aan het hoofdtoernooi. Vervolgens komen daar nog de kampioenen van Portugal, Oekraïne, België en Turkije daarbij. Deze plaatsing is gebaseerd op de UEFA-coëfficiëntenlijst.

Kwalificatie

De overige zes plaatsen worden verdeeld via kwalificatiewedstrijden, waar ook Nederlandse clubs aan meenemen. Nederland mag geen directe deelnemer meer afvaardigen doordat het de laatste jaren slecht heeft gepresteerd. Dit was de laatste jaren ook al zo, maar lijkt door het nieuwe systeem nog lastiger te worden.

Dit artikel verscheen ook op Panorama.nl