De Amsterdam Cocktail Week is van start gegaan, hier moet je zijn

Deze week kun je op budget borrelen in de betere Amsterdamse cocktailbars. We raden je dan ook aan om bij zo veel mogelijk plekken langs te gaan.

amsterdam cocktail week

Vanaf vandaag, 5 maart, tot en met 11 maart organiseren Albert van Beek Calkoen, Tess Posthumus en Timo Janse de tweede editie van de Amsterdam Cocktail Week  Maar liefst 45 bars in Amsterdam doen mee en bieden allen twee signature cocktails aan voor acht euro (met alcohol) en vijf euro (alcoholvrij). De bars zijn onderverdeeld in drie categorieën te weten 'Hotel Bars, Cocktail Bars en Cocktails & Food.' 

@backlink(193171)

Terwijl de klassieke Speakeasy juist als drempel bedoelt was, om een exclusief publiek te behouden (en in de Verenigde Staten om de wet buiten de deur te houden tijdens de drooglegging), willen de initatiefnemers van de Amsterdam Cocktail Week juist dat cocktails zo toegankelijk mogelijk worden. Natuurlijk is er een programma met workshops, tours en proeverijen maar wat ons betreft moet je zeker langs de onderstaande toko's gaan.

1. Door 74

Wat ons betreft dé Speakeasybar van Amsterdam. Eerst even bellen voor je komt anders blijft de deur dicht. Meer info.

2. De Bluespoon Bar

Alles van voor, tijdens en na de Amerikaanse drooglegging komt voorbij in de Bluespoon Bar.

3. Tales & Spirits

Een klassieke en informele cocktailbar waar je de gezelligheid van een café en de kwaliteit van een hoogstaande cocktailbar krijgt. Meer info

4. Skylounge Amsterdam

Zeker op het terras is het in de zomer prima vertoeven terwijl je geniet van het uitzicht over Amsterdam. En zolang ze je niet al te lang voor de lift in een rij laten staan zijn de feestjes genieten. Meer info.

5. Vesper

De Vesper Martini (vernoemd naar Vesper Lynd uit Casino Royale) ken je maar ken je Vesper de cocktailbar ook? 

6. Pulitzer's Bar

Wat hotelbars betreft spant de bar in het Pulitzer Hotel misschien wel de kroon. Meer info.