Deze barn find-Porsche levert mogelijk 700.000 dollar op

Wat ons betreft hebben barn finds zoals deze een onuitputtelijke charme. Wij krijgen spontaan de behoefte om alle schuren in de buurt langs te gaan.

porsche barnfind veiling

Ze duiken continu op, we beginnen bijna te denken dat het een soort marketingverhaal is, de barn finds: klassieke bolides die wat waarde betreft de miljoen benaderen maar die door achterstallig onderhoud lijken alsof ze aan een autocross in een vergeten dorp hebben meegedaan en daar fenomenaal verloren hebben.

@backlink(209225)

In dit geval hebben we het over een Porsche 356A 1500 GS Carrera Coupe uit 1957. Natuurlijk is ook deze wagen in de Verenigde Staten gevonden want daar lijkt iedereen met een schuur een verroeste oldtimer te hebben. Dit specifieke exemplaar verdween in de jaren zeventig achter slot en grendel nadat het voertuig afgekeurd was. 

@backlink(205769)

Eigenlijk is er nog vrij weinig van de wagen over: de motor is eruit (maar krijg je er wel bij, je zult het zelf in elkaar moeten knutselen), de carrosserie is verroest en de wagen is zestig jaar oud. Op de teller staat ongeveer 85.000 km dus dat valt dan nog mee, logisch. Mocht het je lukken om de originele motor in de wagen te plaatsen dan heeft het geheel 100pk. 

@backlink(172413)

Volgens de papieren kwam dit meesterwerkje op vier juli 1957 van de lopende band af en was hij specifiek voor de Amerikaanse markt gemaakt. Hoeveel eigenaren de auto heeft gehad is niet helemaal duidelijk. Eind deze week houdt veilinghuis Gooding & Co de veiling in Florida.

Bron: Gooding & Co