Er is ophef rondom de miljardenbonus van Elon Musk

Tesla biedt Elon een miljardenbonus als hij zijn doelen haalt, hij krijgt dan geen salaris.

tesla elon musk bonus

De aandeelhouders van Tesla zijn niet te spreken over de bonus die Musk in ontvangst zal nemen. De ondernemer kan binnenkort namelijk een bonus van 2,6 miljard dollar bijschrijven. 

@backlink(209177)

Sinds de beursgang in 2010 is het bedrijf van 1.6 miljard naar een waarde van 59 miljard gegaan. Het is de bedoeling dat de waarde uiteindelijk zelfs boven de 650 miljard terecht moet komen. In een brief/boekwerk aan de aandeelhouders wordt gesteld dat Elon Musk geen salaris ontvangt en alleen vergoed wordt via een beloning indien Tesla de gestelde doelen behaalt. Musk zou dus volledig afzien van betalingen maar uiteindelijk een bonus van 55 miljard krijgen. 

Momenteel kan Elon een optiepakket krijgen dat al 2,6 miljard dollar waard is maar een deel van de aandeelhouders wil daar een stokje voor steken, 21 maart wordt hier over gestemd. De regeling wordt getroffen om Musk te motiveren en om zijn focus met name bij Tesla te laten houden. Het is dus even afwachteen voor Musk, hij is momenteel ook behoorlijk druk met lollig doen op sociale media, vlammenwerpers verkopen en auto's de ruimte in schieten.