Zo blijf je volgens 64 onderzoeken in een relatie naar elkaar verlangen

Heren met een relatie opgelet! Wat heeft vissen op zondagochtend in de regen met jouw seksleven te maken? Meer dan je denkt.

onderzoek seksueel verlangen

Het seksleven is net als eb en vloed, soms is het pompen of verzuipen is en soms staat de boel lange tijd een tikkeltje droog. Je seksdrive tijdens een lange relatie op peil houden is al helemaal een pittige uitdaging maar gewapend met de juiste kennis is het een makkie. En die kennis hebben we voor je.

@backlink(209411)

Onderzoekers publiceerde deze week een meta-analyse in de Journal of Sex Research waarin 64 verschillende seksgerelateerde onderzoeken onder de loep genomen werden. Aan onderzoek geen gebrek dus. De standaard tips 'probeer eens een ander standje (duh)' of 'kijk eens samen porno' heb je al tien keer gelezen op allerlei andere sites dus laten we eens dieper graven want er zijn tips te vinden die minder voor de hand liggen dan je denkt.

Het verwachtingspatroon

Het seksleven kan door allerlei externe factoren beïnvloed worden. Een overlijdensgeval in de familie, griep, stress op de werkvloer, soms is iemand gewoon niet in de mood. Participanten die deze factoren meenamen in hun verwachtingspatroon gaven aan meer tevreden te zijn over hun seksleven en meer sexueel verlangen te vertonen dan participanten die hier geen rekening mee wisten te houden. Zodoende trek je na een rustigere periode het seksleven makkelijker weer uit het slop. Positiviteit en realistische verwachtignen. 

Autonomie

Zit jij met je partner op de bank te fluisteren hoe jullie samen één zijn? Kappen met die ongein! Stellen waarin beide partijen een eigen leven leiden geven aan gelukkiger te zijn met hun seksleven. Het verlangen naar de ander blijft zo beter in stand. Ga aan je auto sleutelen, doe iets met je vrienden of ga vissen op zondag in de regen (nu weten we eindelijk waarom mannen dat doen). Door tijd aan jezelf te spenderen heb je de tijd om gevoelens en emoties afzonderlijk van je partner te ervaren. Dit zorgt ervoor dat je meer naar elkaar gaat verlangen.

Egalitarisme

Meerdere onderzoeken tonen  aan dat stellen waarin de partners elkaar als hun gelijken zien een groter seksueel verlangen hebben dan stellen waarin de verhouding scheef ligt. Dit betekent niet dat je alles in het huishouden 50/50 moet verdelen maar dat je gelijkwaardig aan elkaar bent en samen groeit.

Het hele onderzoek staat vol met dit soort tips dus we raden je aan om er even goed voor te gaan zitten.

Bron: Journal of Sex Research