De Oekraïense Inna Vladimirskaya kun je ieder weekend naakt zien joggen en zwemmen

We hebben allemaal moeite om te sporten als het koud is. Dat mag geen excuus meer zijn nu we de 32-jarige Oekraïense Inna Vladimirskaya in actie zien. Volgens haar is het zelfs gezond.

Inna Vladimirskaya naakt zwemmen

Elk weekend na naakt te hebben gejogd, neemt Inna Vladimirskaya nog een duik in de rivier Dnepr in Oekraïne. Dat doet ze nu al negen jaar omdat ze denkt dat het goed is voor haar gezondheid. Ze zegt er zelfs jonger van te blijven.

@backlink(209433)

“Koud water zorgt ervoor dat het bloed sneller door je organen stroomt, waardoor het hun werking stimuleert. Daardoor breekt vet sneller af en het versterkt het tegelijkertijd de spieren”, vertelt ze. Daarna komt ze met een filosofische, iets wat twijfelachtige, uitspraak waar zelfs Freek Vonk jaloers op is: “Walrussen zien er jonger uit dan ze daadwerkelijk zijn omdat ze zoveel tijd in koud water doorbrengen.”

In de winter is het in Oekraïne veel kouder dan in Nederland. Desondanks laat Inna zich niet uit het veld slaan, of in dit geval uit de sneeuwvlakte. Want zelfs met temperaturen van -9 °C doet ze gewoon haar wekelijkse sportritueel. Wellicht leuk om het zelf eens te proberen. Tot die tijd hebben we ieder geval de foto's om ons te motiveren.

Via Panorama.nl