Je vriendin echt eens trakteren? Dit diner kost je 2 miljoen dollar

Soms moet je gewoon even je portemmonee trekken voor een speciale dame. Met twee miljoen dollar kom je een aardig eind.

diner world of diamonds

Het diner wordt geroemd als het duurste eenmalige diner ter wereld en het was eigenlijk al verkocht. Nu zijn de twee plekken toch weer beschikbaar. De initiële koper Ville Oehman (de Finse eigenaar van V Diamonds) schafte het diner aan en zou hiervoor ook een speciale ring krijgen. Het paradepaardje van het extravagante etentje is namelijk het cadeau dat je aan het einde in ontvangst neemt: de Jane Seymour ring. Oehman trok zich echter terug.

@backlink(209387)

De Jane Seymour ring

De platina ring met een 2.08 karaat blauwe diamant was ooit van voormalig Bond-girl Jane Seymour  (deze maand ook in de Amerikaanse Playboy te zien) maar kan nu dus van de gelukkige dame zijn die je mee uit eten neemt. Ville Oehman was van plan om middels een initial coin offering aandelen/loten in de vorm van cryptocurrency aan te bieden. Voor een paar dollar kreeg je dan een token die een miljoenste van de waarde van de ring representeerde. Zodoende kon je voor een paar dollar mede-eigenaar van de unieke ring zijn, zodra alle tokens verkocht zouden zijn was Oehman van plan de ring te verloten onder de kopers. Dit gaat dus toch maar niet door. 

Een etentje van twee miljoen

Afijn, wat krijg je nu precies verder nog voor dat geld? Denk aan een privé chauffeur die je ophaalt in een Rolls Royce waarna je naar een privé-vliegtuig gebracht wordt. Daar wacht een Michelinsterren-kok op je met de beste gerechten ter wereld. Je vliegt vervolgens vier uur lang terwijl je 18 gangen aan top notch gerechten naar binnen werkt. Een sommelier zal ervoor zorgen dat ook de beste wijnen aan boord te vinden zijn. Daarnaast ontvang je 10.000 rozen die je direct door kunt geven aan je partner. Ten slotte kun je genieten van een luxe cruise. Het eten wordt gegeten met custom made diamanten chopsticks en het geheel borrel je na afloop weg met een flesje Louis XIII Cognac terwijl je geniet van een vuurwerkshow. Eigenlijk zou het etentje plaatsvinden in Michelinsterren restaurant Jaan in Singapore maar dat werd uiteindelijk vervangen door het vliegtuig. 

In een vliegtuig smaakt het eten wegens de hoogte toch altijd anders maar geen zorgen, daar houdt de kok rekening mee. Verwacht dus een hoop kruiden die je voor de helft kunt proeven. Ook de sommelier belooft rekening te houden met de hoogte waarop het diner plaatsvindt. Heb je geen twee miljoen in dollars liggen? Je kunt ook met Bitcoin betalen, handig. Als je dit soort bedragen liever uitgeeft aan goede doelen wees dan gerust, 500.000 dollar van het totale bedrag gaat naar kinderen in Nigeria. 

Meer info over de dining experience vind je hier.