Roep je collega's! Gamen op het werk leidt tot een hogere productiviteit!

YES! Tijd voor een potje Mario Kart op kantoor. We overtuigen jouw baas wel voor je.

gamen of kantoor betere productiviteit

Plaats een Nintendo Switch in de kantine, hobbel met je PS4 naar de sales-afdeling en knal die Xbox One neer in het kantoor van je baas. Jullie worden er allemaal productiever van dus daag vandaag nog iemand uit voor een multiplayersessie in een game naar keuze.

@backlink(209467)

Gamen tegen stress

Volgens Psycholoog Chris Ferguson van de Universiteit van Central Florida zouden videogames tijdens de pauze bijdrage aan de algehele productiviteit van de werknemer. Je moet nu eenmaal af en toe ontspannen en je brein opfrissen. Daarnaast neemt het stressniveau een duik waardoor je gemotiveerd blijft en je daarna lekker creatief bent.

Behoeften van de mens

De mens heeft volgens de psycholoog verder een behoefte aan autonomie, competitie en socialisatie. Dat leveren de meeste banen je helaas helemaal niet op. Games helpen je daar immens bij, sterker nog het zijn redenen waarom gamen zo een populaire hobby is. 

Consensus onder wetenschappers

Er is nog een studie die de uitspraken onderstreept. In 2017 suggereerde Micheal Rupp van de Universiteit van Florida naar aanleiding van zijn onderzoek dat slechts vijf minuten gamen op een dag al voldoende is om stress te verlagen en de stemming te bevorderen. Toon het bewijs aan je baas en gamen maar!

Bron: Ladbible