Vrienden organiseren loterij om stamkroeg te kopen

Een groep vrienden heeft wel een heel bijzondere manier bedacht om hun stamkroeg te redden. Ze starten een loterij om het aankoopbedrag te kunnen financieren.

vrienden willen kroeg kopen

De eigenaar van het café heeft na dertig jaar zijn café te koop aangeboden. Hoewel hij er een aantal ondernemers geïnteresseerd waren om de zaak inclusief pand over te kopen, kregen zij niet de financiering rond. Dit tot grote angst van de jongeren, want het was het enige café in het dorp. Zij besloten dat er iets moest gebeuren, meldt De Gelderlander.

@backlink(209573)

Loterij

De vrienden kwamen op het idee om een loterij te starten en daarbij denken de jongens groot. In totaal hopen ze €800.000 op te kunnen halen, waarbij ze zes ton hopen over te houden. De prijzen liegen er niet om, want er worden vier Audi’s A1 en veertig reischeques ter waarde van €250 verloot. In totaal zijn er 12.000 loten te koop voor €65 per stuk. De loterij voldoet aan alle regels en heeft een licentie gekregen.

Biertje

Als alles lukt gaat de groep niet zelf het café uitbaten, aangezien ze geen ervaring in de horeca hebben. Ze hopen dan ook iemand te vinden die het voor hun wil doen. De huurkosten zullen wel lager zijn dan normaal omdat de jongens gewoon een plek voor hun biertje willen hebben.

Via Panorama.nl