Jij bent een avondmens? Slecht nieuws volgens dit onderzoek

Ben jij een avondmens of een ochtendmens? Als je een echte nachtbraker bent hebben wetenschappers slecht nieuws voor je.

avondmens onderzoek dood

Je hoort menigeen er regelmatig over, de één beschouwt zich als een avondmens en slaapt niet voor een uur of één 's nachts en de ander staat dagelijks met gemak rond vier uur naast zijn bed om even te gaan hardlopen voor er weer gewerkt moet worden. Avondmensen zouden creatiever en intelligenter zijn maar veel succesvolle mensen staan juist vaak erg vroeg op. Over beide partijen wordt veel gezegd en het is onduidelijk wat tot waarheden hoort en wat volledige nonsens is. Dit onderzoek geeft aan dat één ding in ieder geval duidelijk is: avondmensen heb een grotere kans om vroeg te sterven aan hart- en vaatziekten en nog meer narigheid.

@backlink(208991)

Onderzoek naar ochtend- en avondmensen

In totaal zijn 433,268 respondenten onderzocht gedurende een periode van zes en een half jaar. Men werd ingedeeld in ochtenttypes en avondtypes. Slecht nieuws voor de nachtbrakers want die bleken een tien procent grotere kans op een vroege dood te hebben. 

Daarnaast hebben avondmensen meer kans op psychologische stoornissen, neurologische problemen en diabetes. Er is rekening gehouden met andere factoren zoals roken en alcoholgebruik. Lekker dan, dacht je als avondmens creatief en hyperintelligent te zijn, blijkt het dat je nu rekening mag gaan houden met psychologische problemen en een mogelijke vroege dood. Toch maar eens proberen vroeger uit bed te komen dan. 

Bron: TandFonline