Aantrekkelijker word je vandaag nog dankzij deze zes wetenschappelijke tips

Aantrekkelijker worden? Zo moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn. Met de wetenschap als jouw wingman kom je er wel.

aantrekkelijker worden

Verschillende wetenschappelijke studies bewijzen keer op keer dat simpele aspecten zoals jouw lichaamstaal, wat je draagt en wat je uitstraalt je kunnen maken of breken wanneer het op het spel der verleiding aankomt.

@backlink(202709) 

Natuurlijk zijn er zaken waar je helaas weinig aan kunt doen, zo vallen veel mensen (zowel mannen als vrouwen) op personen met een symmetrisch gezicht en dat tover je niet even uit een hoge hoed vandaag. Ook de hormonen die jouw lichaamsgeur bepalen pas je niet à la minute aan. Toch zijn er een hoop andere dingen die je wel nu nog kunt veranderen. Maak slim gebruik van de volgende feitjes en voor je het weet ben je onweerstaanbaar. 

1. Wees goed voor anderen

Aantrekkelijker word je makkelijk dankzij altruïstisch gedrag zo blijkt uit dit onderzoek. Mannen met een gemiddeld uiterlijk werden door vrouwen als aantrekkelijk bestempeld op het moment dat ze geld gaven aan een dakloze. Heb je direct nog een reden om je leven te beteren. 

2. Gebruik metaforen

Wanneer je gebruik maakt van metaforen bewijs je dat je intelligent bent aldus deze studie. Zeg dus niet heel saai ''wat heb je een prachtige ogen'' maar kom met wat leuks: 'Ik zink weg in jouw ogen als de Titanic in de Atlantische Oceaan,' en 'Jouw haren golven net zo prachtig als het asfalt op de Nürburgring.' Snapt ze wel joh. Flirterige metaforen brengen je een stuk verder dan rechtstreekse complimenten. 

3. Draag rode kleding

Zowel mannen als vrouwen hebben baat bij het dragen van rood. De kleur rood zorgt er voor dat je dominanter en zelfverzekerder overkomt. 

4. Kijk iemand direct aan en glimlach

Dat je iemand aankijkt wanneer je met elkaar spreekt is niet meer dan logisch maar het zorgt er ook voor dat je aantrekkelijker wordt. Iemand in de ogen kijken en durven glimlachen getuigt van zelfvertrouwen. 

5. Let op hoe je loopt

Dit punt zie je misschien niet aankomen maar volgens dit onderzoek heeft de manier van lopen een aardige invloed op hoe je overkomt. Loop met losse schouders, wiebel soepel met je armen en houd je rug recht. 

6. Aantrekkelijker worden met een knikje

Mannen kennen allemaal de ongeschreven regel van het naar elkaar knikken. Je hoeft niets te zeggen, een beleefde knik na kort oogcontact in de juiste richting voldoet vaak prima indien je elkaar wil groeten. Probeer dat ook eens naar de dames. Je wordt op die wijze zelf benaderbaar en aantrekkelijker