De eerste Nederlandse Netflix Original gaat over een demonische Gouden Eeuw

Streamingdienst Netflix gaat de eerste Nederlandse original serie maken. De serie, waarvan de naam nog niet bekend is, wordt dit jaar door productiebedrijf Pupkin (Van God los) gemaakt en bestaat uit acht afleveringen van 30 minuten.

netflix original nederland demonen

In 2019 zal de original serie wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix, heeft de dienst woensdag bekendgemaakt.

@backlink(209537)

Demonische wereld

De Nederlandse Netflix-serie speelt zich af in Amsterdam en vertelt over een groep jonge vrijgevochten studenten die genieten van alles wat het leven biedt: rijkdom, seks en macht. Dit verandert echter als ze, zonder het te beseffen, een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen.

Pieter Kuijpers

Acteurs zijn nog niet bekendgemaakt. De serie is bedacht en wordt geproduceerd door Pieter Kuijpers en Sander van Meurs van Pupkin en wordt geschreven door schrijverscollectief Winchester McFly (Bankier van het Verzet, Smeris). De productie zal worden overzien door showrunner Michael Leendertse (Van God Los, Smeris).

Netflix

"Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror", vertelt Pieter Kuijpers. "De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film."

Via Panorama.nl