President van Oeganda wil verbod op orale seks

Met je mond kun je veel dingen doen. Praten, bijten en ja, ook orale seks. Dat laatste vindt de Oegandese president Yoweri Museveni geen goed idee.

president oeganda verbod orale sex

De president van het Afrikaanse land is dan ook begonnen met een campagne om de inwoners van het land te ontmoedigen om orale seks te hebben, meldt Daily Mail. Tijdens een persconferentie zei de man het volgende tegen de aanwezige journalisten: “Ik wil van deze mogelijkheid gebruik maken om te vertellen over het verkeerd gebruik van de mond van sommige mensen. Een daarvan is orale seks. Je mond is om te eten, niet voor seks.” In 2014 zei de man al eens dat je van een ‘mondelijke overhoring’ wormen zou kunnen krijgen. “Als je zo je mond gebruikt kun je wormen krijgen die in de maag terechtkomen, dat is een verkeerde plaats daarvoor.”

@backlink(209651)

Homoseksualiteit

De president is niet vies van het doen van controversiële uitspraken. In 2014 voerde de man een verbod op homoseksualiteit in het land in. Homo's worden in het land zelfs vervolgd.

Laten we hopen dat Museveni een keer zijn best doet zodat sommige andere Oegandezen wat anders in hun mond kunnen stoppen, want de voedselzekerheid (vooral in het noorden) is niet altijd even hoog. Goede doelen proberen hierin verandering te brengen door de bevolking nieuwe landbouwtechnieken te leren. 

Bron: Panorama