Om deze redenen worden jouw katers alleen maar erger

Heeft de kater je na een goed feestweekend weer goed te pakken en heb je voornamelijk op de bank gelegen met een barstende koppijn en gerommel in je buik?

katers erger leeftijd

We waarschuwen je alvast, maar dit wordt de komende jaren dus alleen maar erger!

@backlink(209755)

Ouder worden

Terwijl jouw jongere broertje of zusje nergens last van heeft na een avondje shotjes drinken, ben jij de volgende dag niks waard en lig je het liefst de hele dag plat. Tsja, ook de ernst van je kater valt onder de nadelen van het ouder worden. Maar hoe zit dat nou eigenlijk? Wel om de volgende redenen dus!

Redenen

1. Je lever kan de alcohol minder snel verwerken

Doordat je lichaam en dan vooral je lever er langer over doet om de booze af te breken, zal je de symptomen van een kater langer en intenser voelen. Dit alles heeft te maken met het dalen van de hoeveelheid leverenzymen die met jaren afnemen, waardoor je kater met het jaar iets erger zal zijn. Meh!

2. Je drinkt anders dan vroeger

Waar je vroeger waarschijnlijk van de sambuca over ging naar bier en van de wodka red bull weer terug naar de tequila, houd je het voortaan liever bij één bepaald drankje om de kater zo iets te beperken. Wanneer je dus toch een keer zwicht voor een avondje stevig doorzakken, is je lichaam dit niet meer gewend en eindig je met een flinke kater. 

3. De samenstelling van je lichaam is veranderd

Niet alleen duikt die bierbuik naar vooren en ontdek je steeds meer rimpels in je gezicht, ook aan de binnenkant verandert er het een en ander naarmate je ouder wordt. Naast dat het steeds moeilijker wordt om je lichaam gehydrateerd te houden, maken je hersenen ook meer stresshormonen als cortisol aan bij het drinken van alcohol. En dat zorgt vervolgens weer voor die vreselijke kater.

Via: Beau Monde