15 redenen om zo lang mogelijk single te blijven

Steeds minder twintigers en dertigers besluiten te trouwen. Wij weten sowieso genoeg redenen om niet te trouwen, of zelfs om helemaal single te blijven.

minder huwelijken nederland

Uit cijfers van het CBS blijkt dat twintigers en dertigers steeds minder vaak in het huwelijksbootje stappen. Terwijl in 2017 ongeveer 65 duizend paren het huwelijk sloten was dat twintig jaar geleden nog 85 duizend per jaar. Het huwelijk... is het niet gewoon een verouderd en overbodig concept? Huwelijken werden voornamelijk voltrokken om koninkrijken samen te voegen, om verbintenissen tussen vooraanstaande families te bevestigen en om vrede te bewaren tussen stammen of volken. Wat maakt dat eigenlijk allemaal nog uit?

@backlink(209761)

Oké een huwelijk zorgt er wel voor dat je recht hebt op een vrijgezellenfeest en dat is tof. Daarnaast is het een goed excuus om eens lekker te feesten met al jouw vrienden en familie. Ten slotte kan je opperen dat het gewoon mooi is om getrouwd te zijn met de vrouw waar je van houdt. Er zijn echter ook voldoende redenen te verzinnen om het huwelijk juist lekker te laten voor wat het is. Of zelfs om helemaal single te blijven. Oh en polyamoreuze relaties zijn ook in opkomst. Ook Blootgeefster Lara gaf aan Polyamoreus te zijn. Lekker relaties aangaan met verschillende mensen. 

1. Bakken met geld

Weet je hoe duur trouwen is? Veel te duur, koop gewoon een mooie motor of een Porsche. Of nee, een bootje. Lekker met je maten het water op iedere zondag. Ach, koop het gewoon allemaal. 

2. Reizen

Natuurlijk kun je met je partner op reis gaan maar je hebt pas echt vrijheid als je je bij niemand hoeft te verantwoorden en je zelf doodleuk beslist om even drie maanden door Azië te reizen terwijl je daarna nog even een paar weken Australië pakt alvorens te eindigen in Nieuw Zeeland. 

3. Vrienden

Iedere avond in een cafe met je maten relaxen? Dat kan gewoon er wacht toch niemand op je als je single bent. 

4. Afwisseling

Tja, verandering van spijs doet eten nietwaar? Als je nou besluit om helemaal single te blijven dan kun je de komende jaren genieten van meerdere relaties, meerdere flirts, meerdere scharrels, meerdere bedpartners. Daar is toch ook wat voor te zeggen?

5. Alternatieven

Mocht je dan toch met een partner willen samenblijven dan kun je gewoon kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Alle financiële en juridische voordelen van het huwelijk zonder de onzin. 

6. Ambities

Jij wil een boek schrijven, een aandelenportfolio hebben, enkele vakantiehuizen bezitten, films maken, een topadvocaat worden, de wereld rondreizen, pokerkampioen worden, dj zijn, muziek uitbrengen, schilderen en topsporter zijn? Dat kan allemaal maar dat kost tijd. Weet je wanneer je echt veel te veel tijd hebt? Als je single bent ja. 

7. Geen schoonfamilie

Ha, dat scheelt.

8. Een bende achterlaten in huis

Ja boeie, het wordt pas belangrijk wanneer je een date mee naar huis neemt maar dan regel je alles vooraf toch even.

9. Interieur

Wedden dat jij een hekel hebt aan die turquoise kussentjes op de bank, of die ''home is where youre hart is'' wanddecoratie.... Kies jouw eigen interieur, hang een kunstwerk van een Porsche 917 of een Rolex aan de wand. Hang een vintage fiets op en neem precies één kamerplant die maar eens per jaar water nodig heeft. 

10. Vrijheid om te vertrekken

Je krijgt een baan aangeboden in Madrid, Londen of New York? Dan hoef je niet eens één keer na te denken jouw koffers staan permanent klaar voor dit soort momenten.

11. Televisie

Heb je ooit gevochten om de afstandsbediening? Dat verlies je altijd want of je raakt de afstandsbediening kwijt of je hebt hommeles in huis... Typisch zo'n dingetje dat je nooit wint.

12. Je hoeft niet te scheiden

Dat levert pas een hoop rommel op.

13. Porno

Op de beamer die veel te duur was geprojecteerd op de hele muur. 

14. Emoties

De enige emoties waar jij je druk om maakt zijn die van jezelf en zelfs die doen er vaak niet toe.

15. Bakken met geld

Hadden we dat al gezegd?