Tips van een kenner: zo versier je een Italiaanse vrouw

Hoe versier ik een Italiaanse? Playboy vroeg het een kenner, een man die het na vijftien jaar gelukt is een Italiaanse schone aan hem te binden.

zo versier je Italiaanse vrouw

Het is één van de vragen des levens voor vrijgezelle mannen die op vakantie gaan naar Italië: hoe versier ik een Italiaanse? Playboy vroeg het een kenner, een man die het na vijftien jaar gelukt is een Italiaanse schone aan hem te binden. Doe deze zomer je voordeel met zijn tips.

@backlink(209705)

De Italiaanse vrouw boeit mateloos door haar bijna natuurlijke elegantie. Ze is onwaarschijnlijk zorgzaam, flirterig en tot in de puntjes verzorgd. De droom van veel mannen. Maar de Italiaanse vrouw heeft een hoge prijs. Ze kan veeleisend zijn en heeft de neiging de relatie onder druk te zetten. Ze geeft zichzelf pas na lange tijd. Voordat de pijl van Cupido zijn doel treft, zijn veel schietoefeningen nodig.’ Was getekend, Ewout Kieckens, journalist en ruim vijftien jaar in Italië woonachtig, sinds kort met zijn Italiaanse droomvrouw. Die zuidelijke schonen versier je niet zomaar, kan hij nu uit ervaring vertellen. Hij schreef er zelfs een boek over, Vrouwen van Italië, na tientallen gesprekken met andere buitenlandse mannen die een relatie hebben of hebben gehad met een Italiaanse. Hoe versier je een Italiaanse? Hoe ziet haar leven eruit? Hoe gaat zij om met haar familie, haar kinderen en natuurlijk haar eigen man? Hoe is ze in bed? Speciaal voor Playboy licht hij wat tipjes van de Italiaanse sluier op.

Naakte mens

Sophia Loren en Monica Bellucci zijn archetypen van vrouwelijke elegantie en schoonheid. Italianen hebben oog voor de schoonheid van mensen én de schoonheid van dingen. Het beste design komt uit Italië, en niet omdat er de beste scholen zijn gevestigd voor mode en grafische of industriële vormgeving. Het heeft te maken met het land zelf. Italië wordt niet voor niets ‘il Bel Paese’ genoemd, het mooie land. Gevoel voor schoonheid en esthetiek zit in de homo italianicus. Is het toeval dat Italianen van oudsher omgeven zijn door de naakte mens? Van de Grieks-Romeinse cultuur via de renaissance tot aan het fascisme, het land is letterlijk vergeven van monumenten, standbeelden en schilderingen van naakte lichamen.

Ze zijn te vinden op pleinen, in musea, maar ook in kerken. Ze maken deel uit van de omgeving en daarmee van het leven van de Italianen zelf. Als het gaat om de tijd die vrouwen aan persoonlijke verzorging besteden, is Italië de kampioen. ‘Italiaanse vrouwen hebben meer glitters, meer sieraden. Ze zijn opzichtig, en als ik in het buitenland onderweg ben, pik ik de Italiaanse vrouwen er zo uit. Ze zijn decoratiever,’ zegt Frank, een van de mannen die ik interviewde. ‘In mijn land lopen vrouwen weleens in een trainingspak. Dat is in Italië onmogelijk. Tenzij het plotseling in de mode zou zijn.’

Lees het hele artikel in de Playboy die nu in de winkel ligt of op Blendle.