Hier moet je tijdens het filmfestival zijn in Cannes

Iedereen die wat voorstelt in de filmwereld strijkt deze maand weer neer in Cannes voor het filmfestival. Hét moment om er zelf de ster uit te hangen.

wat te doen in cannes

Oogverblindende superjachten, idioot dure bolides en in Chanel gestoken vrouwen met schoothondjes strijden in Cannes om de aandacht. Langs La Croisette, de met palmbomen omzoomde boulevard die het middelpunt vormt van de kuststad, is het zien en gezien worden. Een uitstekend startpunt voor je strooptocht langs de Rivièra, al is het maar om je aanwezigheid kenbaar te maken. Want jij gaat je voor even een ster wanen en dat zal Cannes weten.

@backlink(209801)

Fanatiek flaneren is het devies, dan heb je ook gelijk wat kilometers gemaakt zodat je je daarna zonder schuldgevoel kunt laven aan alles wat de plaatselijke gastronomie te bieden heeft Let wel: Cannes is geen plek voor arme sloebers. Niet álles kost er een godsvermogen, maar wie op de mooiste plekken wil komen moet diepe zakken hebben. Daar staat tegenover dat je dan wel wordt opgenomen door de happy few en even kunt proeven van het rijkeluizenleven. Joie de vivre heeft een prijs.

Drinken

Tegen het einde van de middag komt Cannes pas echt tot leven. Tijd voor een borrel. En ben je in Frankrijk, dan ben je een cultuurbarbaar als je je neus ophaalt voor wijn. De intieme Le Bar à Vin 1 schenkt een selectie van zo’n honderd mooie wijnen, die je naar hartenlust kunt combineren met een keur aan kazen. Aan cocktails nippen met een spectaculair uitzicht doe je vervolgens bij Le 360. Deze rooftopbar kijkt uit over de Middellandse Zee, de bergen, de stad en de haven. Waanzinnig, helemaal bij zonsondergang.

En als de drank iets te hard aankomt na een dag zon op je bol, kun je gelijk een discodutje doen bij het Radisson Blu 1835 waar de bar bij hoort. Voor iets minder dan duizend euro heb je tijdens het filmfestival een kamer met zeezicht. Op andere momenten ben je de helft kwijt.

Weten waar je moet eten, drinken en dansen in Cannes?

Dat lees je in de Playboy die nu in de winkel ligt of op Blendle.