Millennials hebben veel minder sex dan oudere generaties

Steeds meer jongeren laten een sexleven links liggen, maar waarom?

millennial sex sociale media

Ben jij jonger dan 26 jaar? Dan is de kans één op acht dat je nog nooit het bed met een ander gedeeld hebt. Steeds vaker besluiten jongeren, van de millennial-generatie, om sex uit te stellen. 

@backlink(209805)

De onderzoekers die tot deze conclusie komen maken deel uit van The Next Steps project wat uitgevoerd wordt door de University College London. In totaal werden 16.000 participanten gevolgd die geboren zijn in 1989 of 1990. Het onderzoek ging van start in 2004 toen de respondenten allen ongeveer 14 jaar oud waren.

Maar waarom hebben ze minder sex? Mogelijk heeft de druk van sociale media er het een en ander mee te maken. Vrouwen zien er op sociale media perfect uit en de mannen zijn productieve eindbazen die de wereld bezitten. Tenminste, zo laten we het allemaal lijken. In werkelijkheid voldoet zo goed als niemand aan dit ideaalbeeld maar toch streeft een groot deel het wel na. Daarnaast leven we in een tijd waar pornografie vrij verkrijgbaar is. Gasten met sixpacks en bijna perfecte vrouwen vliegen je om de oren. 

Blijkbaar gaven een hoop jongeren aan dat dit ze angstig maakt, daarnaast kan een sexleven binnen enkele drukken op wat knopjes op sociale media staan. Nog iets waar menig persoon angstig voor is. Het blijkt verder dat de jongvolwassenen in deze leeftijdscategorie minder sex hebben naarmate ze ouder worden. 

Tijd om sociale media lekker te laten voor wat het is en om jouw eigen plan te trekken. 

Bronnen: Telegraph, TheTimes