Jesse Plemons: 'Ik kan op dit moment niet nóg een kind vermoorden'

Van Breaking Bad en Black Mirror tot Fargo: hij speelde hoe dan ook in ten minste een van je favoriete series. En in de nieuwe donkere actiecomedy Game Night herenigt de vlasblonde Texaan opnieuw griezelige trekjes met de nodige dosis charisma.

jesse plemons interview playboy

1. Veel van de personages die je hebt gespeeld lijken onschuldige gozers die uiteindelijk psychopaten blijken te zijn. Wat trekt je zo aan in deze rollen?

Personages die anders blijken te zijn dan verwacht spreken me aan omdat die authentieker aanvoelen dan iemand die je meteen kan inschatten en in een bepaald hokje kunt plaatsen. Ik geloof niet dat mensen zo in elkaar steken. En het is veel leuker om zelf de optelsom te maken en ze op die manier te ontrafelen.

@backlink(209765)

2. Je personage in Breaking Bad, Todd, behoort tot een van de meest kwaadaardige personages van de serie. Kun je je hier op enige manier mee identificeren?

Ja. Ik bedoel, dat is de enige manier waarop je een enigszins geloofwaardige vertolking kan geven. Je moet je erin kunnen verplaatsen en kleine mentale en emotionele trucjes op jezelf toepassen, maar het is belangrijk om geen oordeel te vellen over het personage dat je speelt.

3. Denk je dat Todd een kans had gehad om als een fatsoenlijk iemand te functioneren als hij niet in een racistische familie was geboren?

Ik denk het wel. Een van de afleveringen van Breaking Bad die er voor mij tussenuit springt is die met Aaron Pauls personage (Jesse Pinkman) in het huis van een stel verslaafden, met het kleine roodharige jochie. Herinner je de aflevering met de geldautomaat? Ik denk dat er overeenkomsten zijn tussen dat jochie en Todd, aangezien hij iets kinderlijks heeft. Er zijn echte monsters in de wereld die altijd al waren voorbestemd om monsters te worden, maar vaak is er een reden voor.

4. Heb je rollen aangeboden gekregen die je aan het twijfelen brachten?

Er zijn twee rollen die me te binnen schieten. Ten eerste Pennywise (die clown uit It, red.). Ik kreeg dat telefoontje en ik wilde simpelweg niet die kant op. Het maakte me zelfs niet uit wat de verhaallijn was; gewoon nee. En er was een rol in de film Suburbicon als een van de slechterikken

die een kind proberen te vermoorden. Ik dacht echt: ik kan op dit moment niet nóg een kind vermoorden. [lacht]

5. Black Mirror verdiept zich in veel techno-angsten.

Wat zijn de jouwe?

...

Lees het antworod op deze vraag en de rest van het interview  in de Playboy die nu in de winkel ligt of op Blendle