De geheime sexfeesten van het Cannes Filmfestival

Het Cannes Filmfestival trekt de filmelite en de grote rijkaards naar de Côte d'Azur voor twaalf dagen glamour, film en schandaal. Op één jacht gaat het helemaal los.

sexfeesten cannes filmfestival

De regisseur Nicolas Winding Refn (o.a. van Drive met Ryan Gosling) zei ooit: 'Er is geen ander festival dat kunst, commercie en schandaal op één plek zo classy en elegant samen weet te krijgen.' Sterker nog, volgens de Franse journalist en auteur Carlos Gomez zit het schandaal in het DNA van Cannes.

@backlink(209809)

Het begon allemaal in 1953 toen de nog redelijk onbekende actrice Brigitte Bardod op het strand poseerde in een nogal kleine bikini. Een jaar later besloot actrice Simone Silva daar een schepje bovenop te doen door topless op het strand van Cannes te verschijnen. De fotografen wisten niet waar ze het zoeken moesten en vlogen over elkaar heen voor een foto. Zeker één fotograaf brak hierbij zijn arm en een ander zijn been. 

Langzamerhand kwamen de mythische feesten op gang, waaronder één van Hugh Hefner in 1959. Maar het gaat inmiddels verder en verder. Ook seksfeestenorganisatie SNCTM is in Cannes neergestreken voor een gemaskerde orgie. Tja, op de meeste jachten hangen de mooiste modellen en de rijkste heren rond en die moeten wat te doen hebben blijkbaar.

De internationale jet-set trekt massaal richting Zuid Frankrijk en dat brengt natuurlijk wel ook problemen met zich mee. Zo moest Frankrijk noodgedwongen de prostitutie illegaal maken omdat dit in Cannes totaal uit de hand liep. Daarnaast is het in het #MeToo tijdperk nog maar de vraag of dergelijke schandalen als classy gezien kunnen worden of dat het gewoon niet meer van deze tijd is.

Afijn, seksfeestje organisator SNCTM heeft in ieder geval een superjacht gecharterd om daar flinke feesten te geven voor de elite. Een goede reden om nog eens naar Cannes te gaan tijdens het filmfestival? Wij bekeken waar je moet dansen, drinken en slapen en we hebben ook de ultieme auto's voor een roadtrip langs de Côte d'Azur op een rij gezet voor je. 

Simone Silva topless in Cannes

Brigitte Bardot in Cannes, 1955