Nooit meer warm bier dankzij zelfkoelende blikjes?

Eindelijk heeft iemand een zelfkoelend blikje uitgevonden. Dat werd tijd.

zelfkoelende blikjes bier

Het Amerikaanse bedrijf 7-Eleven ken je misschien als de bekendste supermarkt/day & night shop van de VS maar verder zal het je weinig kunnen interesseren. Toch komt het bedrijf met een behoorlijk interessante uitvinding: zelfkoelende blikjes. 

@backlink(209573)

Ze schieten direct ver naast de roost door het blikje te gebruiken voor ijskoffie maar wij zien mogelijkheden met bier! Uiteraard. Het blikje wordt geactiveerd zodra je op een knopje drukt. Middels CO2 dat loskomt wordt de inhoud van het blikje gekoeld binnen 90 seconden. 

Naar het schijnt heeft men 25 jaar lang aan het idee gewerkt maar ze zijn er klaar voor. De blikken worden vooral in winkels in Los Angeles verkocht maar wij hopen dat een bierbrouwer even lekker met het idee aan de haal gaat zodat wij op het strand de komende zomer warm bier binnen enkele seconden kunnen koelen. Toch het grootste probleem in de zomer als je van huis bent, dat warme bier. 

Ene Mitchell Joseph kwam ooit met een soortgelijk design maar moest de productie stoppen omdat zijn wijze van koelen ten nadele van global warming kwam. Er kwam nogal wat koolstofdioxide los tijdens het koelproces waardoor het idee in de koelkast werd gezet. 

De onderzoekers achter het blikje hebben een tergend slecht filmpje online gezet, aan de marketing moet nog even goed gewerkt worden, maar wij zien potentie!

Bron: The Takeout