De Rolex Daytona 'Unicorn' gaat voor 5.9 miljoen dollar onder de hamer

En daarmee is de Ref. 6265 de één na duurste Rolex ooit geworden.

rolex witgoud veiling

De bijna mythische Rolex Daytona Ref.6265 is dan toch echt verkocht. Afgelopen weekend ging het bizar zeldzame uurwerk in Genève onder de hamer en jazeker, iemand had her bijna zes miljoen dollar voor over. 

@backlink(209717)

Voorheen was de Ref. 6062 'Bao Dai' de een na duurste Rolex die publiekelijk verkocht is maar die moet een plekje opschuiven. 

In 2010 vond John Goldberger een unieke vintage Rolex. In de eerste instantie had hij geen idee dat de kast van het uurwerk van goud gemaakt was maar het gewicht van het horloge was opvallend. Bij nadere inspectie kwam hij tot de conclusie dat het horloge toch echt 18 karaat witgoud was en dat hij een unieke vondst gedaan had.

Een normale 6265 kan voor een prijs van 60.000 a 105.000 euro online gevonden worden maar geen enkel exemplaar komt in de buurt van de witgouden versie. Iedereen dacht dan ook dat alle 6265's met roestvrij staal of geel goud gemaakt zijn maar toch is er blijkbaar één uitstapje gemaakt. In 1970 maakte Rolex naar verluid slechts één witgouden exemplaar welke in 1971 werd afgeleverd bij een Duitse retailer. Het moet een speciale bestelling geweest zijn van een zeer prominente klant. De opbrengst van de Phillips veiling gaat naar het goede doel Children Action.

De duurste Rolex blijft toch de Daytona van Paul Newman