Lucratief gamen: je kunt met Fortnite 100 miljoen dollar winnen

Geld verdienen met onze hobby's, dat willen we allemaal. Als gamer kun je tegenwoordig stevig verdienen, met Fortnite zelfs 100 miljoen dollar.

fortnite prijzengeld e-sports

Epic Games heeft met de Battle Royale-game Fortnite een pareltje afgeleverd die belachelijk populair geworden is. En omdat e-sports upcoming zijn speelt de ontwikkelaar daar handig op in door verschillende toernooien te organiseren. 

@backlink(209873)

Fortnite is gratis te downloaden en behoort tot het Battle Royale-genre. Hierin worden de gamers gedropt op een slagveld waar ze het met honderd man tegen elkaar opnemen. Last man standing is de winnaar. Er zijn meerdere games die dit genre populair gemaakt hebben, denk aan PUBG bijvoorbeeld, maar Fortnite spant de kroon. Het genre is gebaseerd op de Japanse Battle Royale-film uit 2000 wat ook The Hunger Games ten dele inspireerde. 

E-sports zijn al vrij lucratief voor de succesvolle gamer. Met DOTA 2, Starcraft en FIFA worden bakken met geld binnengeharkt. Ook racegames zoals Formule 1 2017 worden veel gebruikt voor e-sporttoernooien. Niet alleen deelnemers houden zich met de toernooien bezig, de meeste sports trekken een grote hoeveelheid fans. Kijkers kunnen in Amsterdam zelfs terecht in de eerste heuse E-sportsbar en platformen als Twitch, YouTube trekken miljoenen kijkers. 

Epic Games moet zijn plannen nog volledig uit de doeken doen maar verwacht een serieuze competitie waarin gamers gaan strijden voor het grote geld.