Zoveel minuten per dag doen we helemaal niks op kantoor

Wetenschappers hebben onderzocht hoeveel tijd we eigenlijk helemaal niks doen op kantoor. 

zoveel tijdverspilling kantoor

We checken even een kattenfilmpje, shoppen graag online of scrollen een eind weg op Facebook en via Whatsapp stuurt je vriendengroep continu maffe dingen. Voor je het weet is de halve dag voorbij en sta je in de rij voor de lunch.

@backlink(209889)

Meer dan je denkt

Maar precies hoeveel tijd verspillen we dan op het werk? Uit de American Time Use Survey blijkt dat werknemers gemiddeld 34 minuten op een dag niét werken. Valt best mee, toch? Maar toen de wetenschappers dieper in de materie doken, bleek het toch 50 minuten per dag te zijn. Ongeveer de helft van de tijd wordt besteed aan eten en de andere helft aan vrijetijdsactiviteiten.

Uiteraard verspilt niet iedereen dezelfde hoeveelheid van zijn werkdag. Bewezen is dat hoe meer uren je werkt, hoe meer tijd je loopt te lanterfanten. Maar bij een werkweek van 42 uur of meer stopt het aantal verspilde minuten met groeien. 

Goed om te weten, is dat er niets aan de hand is als je weleens loopt te niksen. Pauzes nemen is namelijk goed voor je geest en voor je creativiteit. In Japan is een middagdutje zelfs onderdeel van de werkcultuur. Want zo'n slaapje is een gezonde boost voor je hersens. Invoeren dan maar?

Bron: Marie Claire