Oesters en sex horen bij elkaar als Playboy en naakt. Toch is niet iedereen fan van de glibberige snack. En als je een beetje gaat zitten kokhalzen tegenover je date is dat natuurlijk weinig lustopwekkend. Goed nieuws: als je oesters grilt krijgen ze een ander karakter en is de kans groot dat je ze wél lekker vindt.
@backlink(209897)
Ingrediënten (4 personen)
½ gele ui, fijngehakt
• 50 g fijngehakte shiitake of enoki
• 1 el boter
• zout
• 100 ml kewpie-mayonaise of andere mayo
• 1 tl shichimi togarashi (Japans kruidenmengsel) of normaal chilipoeder
• 1 el rode miso
• 8 oesters
• fijngesneden bosui
• partjes citroen
Bereiding
1. Bak ui en paddenstoelen op matig vuur in een koekenpan met boter tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout.
2. Meng de mayo, shichimi togarashi en miso en roer de paddenstoelen en ui erdoor.
3. Open de oesters en doe er een lepel van het mayomengsel op.
4. Leg ze op de grill tot de inhoud zachtjes begint te bubbelen. Garneer met wat bosui en sprenkel er wat citroensap over.