PlayStation 5 pas in 2021 of later gelanceerd

Sony heeft voor het eerste wat uit de doeken gedaan over een lancering van de PlayStation 5. Eerder werd al bekend dat de Playstation vier in zijn laatste levensfase zat.

Playstation 5 pas in 2021 of later gelanceerd

PlayStation 5

Tsuyoshi Kodera, CEO van PlayStation, heeft in een interview met The Wall Street Journal laten weten dat Sony minimaal drie jaar wil wachten met het uitbrengen van de PlayStation 5. Dat betekent dat de console op z’n vroegst halverwege 2021 in de winkel zal liggen. Verdere details over de PS5 zijn niet bekendgemaakt door de directeur. Echt plannen om de vijfde editie van de spelcomputer aan te kondigen heeft het bedrijf dan ook nog niet.

@backlink(209889)

PlayStation 4

De PlayStation 4 is sinds november 2013 verkrijgbaar. Sinds 2016 is er ook een Pro-versie beschikbaar die betere graphics levert dan de originele 4. Inmiddels zijn er meer dan 76 miljoen consoles verkocht. Dat is flink minder dan de Playstation 2, wat de meest succesvolle spelcomputer van Playstation ooit was. Daarvan verkocht Sony 155 miljoen exemplaren.

Inkomsten

Tijdens een bijeenkomst eerder deze week in Japan liet Sony aan haar partners weten dat de PlayStation vier aan het einde van zijn levenscyclus was. Het aantal verkochte PlayStations is afgelopen jaar voor het eerst sinds de lancering afgenomen. Hierdoor richt de maker zich nu op andere inkomsten om de omzet niet te ver te laten teruglopen. Hiervoor zal vooral gebruik gemaakt gaan worden van abonnementsdiensten PlayStation Plus en Now. Overigens komen er ook inkomsten uit nieuwe spelen. Zo bracht Sony afgelopen maand een nieuwe God of War-game uit die door recensenten werd bejubeld.