Onderzoek toont aan: dit moet je eten om jouw seksleven een boost te geven

Een boost heb je niet nodig? Dat zouden wij ook nooit beweren maar als je een liefhebber bent van deze gerechten weet je dat je goed zit.

seksleven zeegerechten onderzoek libido

Volgens een onderzoek dat deze week in The Journal of clinical Endocrinology & Metabolism is gepubliceerd kan het zeeleven jouw sleutel tot een spetterend sexleven zijn. Wat jij nodig hebt zijn omega 3 vetten en dat tref je in vis, schaaldieren en weekdieren.

@backlink(209943)

De wetenschappers onderzochten 501 koppels, middels een longitudinale studie, die zwanger wilden worden. Dat kun je even vergeten, veel belangrijker is de SIF oftewel de Sexual Intercourse Frequency. Hoe vaak je er tussen de lakens tegenaan gaat dus. En wat blijkt? De koppels die vaak gerechten uit de zee haalden hadden veel vaker sex dan de koppels die deze gerechten niet of minder verorberden. 

Het gerucht dat oesters als afrodisiacum werken ken je ongetwijfeld maar voeg daar maar gewoon de hele oceaan aan toe. Sliptong, kreeft, zeebaars, ga ervoor. Daarnaast is het goed mogelijk dat je vruchtbaarder wordt, 92 procent van de koppels die gemiddeld tweemaal of vaker per week aan de vis zaten waren binnen een jaar zwanger. Wat zwemt is dus ook goed voor jouw zwemmers.

Vanavond nog zit jij als voorgerecht aan de oesters en tonijn, hoofdgerecht een kreeft met kaviaar en morgen pak je er een zeebaars bij terwijl overmorgen kogelvis op het menu staat. Eet smakelijk en veel plezier.

Bron: JCEM