Dit is de enige Ferrari SP38 ter wereld

Als je echt diepe zakken hebt kun Ferrari gewoon de opdracht geven om een unieke wagen voor jou te ontwikkelen. Deze klant deed het en het resultaat mag er zijn.

ferrari sp38 concorso de eleganza

Een zeer fanatieke, rijke en volgens de geruchten, vrouwelijke klant van Ferrari heeft voor een bedrag van ongeveer vier miljoen dollar (ook volgens de geruchten) een unieke Ferrari laten maken door Ferrari's Style Center die niet alleen sexy is maar ook goed moet presteren op het circuit. Het komt wel vaker voor dat een, veelal anonieme, klant one-offs laat maken door de Italiaanse renstal maar dit exemplaar was toch wel erg opvallend. Wij vinden hem wel wat hebben! 

@backlink(209801)

De Ferrari SP38 is gebaseerd op de Ferrari 488 GTB maar ook de F40 en 308 GTB zijn in de wagen verwerkt. Een uniek meesterwerkje laten we maar zeggen. Wat er precies onder de motorkap ligt is onbekend maar menig speculant gaat uit van een V8, 670 pk, 3,9-liter biturbo waarmee je van nul naar honderd in drie seconden voor elkaar krijgt.

Op het Concorso d'Eleganza in Villa d'Este werd het pareltje afgelopen weekend ten toon gesteld. Daar zijn nu ook beelden van opgedoken en we kunnen wel stellen dat de SP38 er fantastisch uit ziet naast het idyllische Comomeer in Italie.