Tiener verliest penis door aanval van een haai

De 18-jarige Jose Ernestor da Silva is gisteren aangevallen door een haai in Brazilië. Hij verloor daarbij zijn penis. Als er iets is wat je als man niet wil meemaken...

penis afgebeten door haai

Haai

Jose was rustig aan het zwemmen bij het strand van Piedade vlakbij de stad Recife in het noordoosten van Brazilië toen het helemaal mis ging. Hoewel er in het gebied gewaarschuwd wordt voor haaien, trokken hij en zijn vrienden er niets van aan en gingen zwemmen in het diepere gedeelte. Net toen hij door strandwachten werd gesommeerd om dichter bij het strand te zwemmen, sloeg de haai (vermoedelijk een tijgerhaai) toe.

@backlink(209679)

Pijn

Getuigen filmden hoe de man het strand op werd gebracht en hoorden hoe hij het uitschreeuwde van de pijn. Ze zeiden de man ook om adem te blijven halen, terwijl anderen het bloeden probeerden te stoppen. Vervolgens werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam de ernst van zijn verwondingen aan het licht. Hij kreeg twee hartaanvallen en hij verloor zijn penis en een deel van het dijbeen.

Stiekem

Tegen het Braziliaanse JC Online reageerde zijn moeder op de gebeurtenissen. Zij vertelt dat haar zoon stiekem naar het strand was gegaan, omdat hij wist dat het gevaarlijk was. “Toen ik hoor de wat er was gebeurd, werd ik gek. De hele buurt kon me horen schreeuwen.”

Aanvallen

Het is niet de eerste keer dat er een haai aanviel bij hetzelfde strand. In april werd een 35-jarige man aangevallen waarbij in het ziekenhuis een hand en been moest worden geamputeerd. De aanval op Jose was de 65ste haaienaanval sinds 1992 in de staat waar het incident plaatsvond. Daardoor staan er meer dan 110 waarschuwingsborden op de stranden.