Dit nieuwe gebouw in Dubai is geïnspireerd op een iPod

Het is inmiddels al weer een beetje verouderd maar als je nog in een iPod wil wonen moet je de koffers pakken en naar Dubai vertrekken.

dubai gebouw ipod

Dubai staat bekend om de uitbundige hotels en record-brekende gebouwen. Het blijft constant grenzen verleggen als het gaat om architectuur en dat blijkt wel met de bouw van dit gebouw van 26 verdiepingen hoog, dat er uit moet zien (en werken) als een iPod.

@backlink(209985)

Het appartementencomplex heeft de toepasselijke naam The Pad en bevindt zich in Business Bay in het centrum van Dubai. Het hele gebouw is geïnspireerd op Apple’s iPods en iPads en heeft dan ook een aantal futuristische technologische eigenschappen waardoor bewoners hun eigen software kunnen instellen, zoals sfeerverlichting, stembesturing, vingerafdruksloten en spiegels die je gezondheid kunnen controleren. 

De bouw begon al in 2007, maar werd in 2009 opgeschort om vervolgens in 2013 weer te worden gestart. In totaal komen er 256 appartementen in het complex, van studio's tot twee- of driekamer woningen met uitzicht over de stad. Het gebouw helt een beetje naar achter, net zoals een iPod op een oplaadstation. 

Via Lonely Planet