Alweer twee doden tijdens motorrace Isle of Man

Vorig jaar stond de teller op 255, inmiddels kunnen daar twee namen aan worden toegevoegd. De Isle of Man eist belachelijk veel levens.

isle of man doden

Sinds de eerste race op het eiland Mann in Groot Brittannië in 1907 zijn maar liefst 257 coureurs om het leven gekomen. Een gigantische hoeveelheid slachtoffers die ook nog eens aangevuld kan worden als je de omstanders meerekent. Zelfs het publiek en de werknemers zijn namelijk niet veilig langs de straten van Man op dit moment. Toch gaat de organisatie stug door en momenteel is de Isle of Man van 2018 in volle gang.

@backlink(210011)

Vorig jaar overleed de Nederlander Jochem van den Hoek, toen 28 jaar oud. Afgelopen week maakte de organisatie bekend dat de 26-jarige Schot Dan Kneen ook overleden is. Adam Lyon, eveneens 26 jaar oud, overleed deze week tijdens de derde ronde op het zestig kilometer tellende stratencircuit. 

Ondertussen gaat de race gewoon door alsof er niets aan de hand is. Time waits for no Mann aldus de onderstaande trailer. Het levert wel weer spectaculaire beelden op.