Dit zijn de mooiste spelersvrouwen van Rusland

Het WK in Rusland is in volle gang. In de openingswedstrijd nam het gastland het op tegen Saoedi-Arabië. De overwinning van mooiste spelersvrouwen hadden ze eerder al binnen.

Russische spelersvrouwen wk

De Russische website Spletnik houdt een verkiezing onder zijn lezers om te bepalen wie de mooiste spelersvrouw van Rusland is. Zij vinden dat de vrouwen een net zo groot aandeel hebben in de prestaties van het team, als de voetballers zelf. 

@backlink(210075)

Inna Zhirkova

De absolute nummer één op dit moment is Inna Zhirkova. Zij is de vrouw van ex-Chelsea voetballer Yuri Zhirkov die met 34 jaar de oudste speler van de selectie is. Zelf is Zhirkova 28 jaar en we snappen wel waarom ze de lijst aanvoert.

Ekaterina Gerun

Dat ook keepers kunnen scoren bewijst Igor Akinfeev. De doelman heeft de 31-jarige Ekaterina aan de haak geslagen die naast beauty ook nog eens brains heeft. Zij is naast fulltime voetbalvrouw scheikundige.

Olga Berezutskaya

Vasily Berezutskiy is waarschijnlijk heel zoet geweest bij Olga. Hij heeft een vrouw met veel talent. Olga is kampioen synchroon zwemmen en balletchoreograaf. 

Anastasia Kostenko

Anastasia speelt eigenlijk vals. De nummer vier in de tussenstand is de WAG van Dmitry Tarasov. Die wist de Russische selectie niet te halen. Anastasia deed eerder mee aan de Miss Worldverkiezing.