De 7 veelvoorkomende redenen waarom vrouwen vreemdgaan

Onze goede vriendinnen van Marie Claire weten het zeker: om deze redenen gaan vrouwen vooral vreemd. Goed om te weten want voorkomen is beter dan genezen.

redenen vrouwen vreemdgaan

Niets is vervelender dan erachter komen dat jouw partner vreemdgaat. Je vraagt je continu af wat de echte reden achter haar affaire is. Misschien denk je wel dat je jezelf de schuld moet geven van jouw partner's overspel. Nee: er kunnen verschillende redenen achter jouw ex-parner's gedrag liggen. Al raden we je introspectie wel altijd aan, ga toch even bij jezelf te rade of je niet iets beter had kunnen doen. Een echte man leert nu eenmaal van zijn fouten. Afijn, de fouten van de dames echter? Hier moet je op letten, voorkomen die hap of van verre aan zien komen. Scheelt je een hoop drama.

@backlink(210075)

1. Verveling

Ze kan zich innerlijk rusteloos voelen. Ontevreden zijn op het werk. Verdrietig zijn over ouder worden. Moe zijn door het moederschap. Stress ervaren op de universiteit. Hoe dan ook: een leeg gevoel van binnen kan leiden tot slechte keuzes. Dit maakt het geen goed excuus - nee, geen van dit lijstje zijn 'goede excuses' - maar eerder redenen die kunnen leiden tot het overspel.

2. Romantiek

Oké, het beste kan een vrouw haar partner iets vragen als "Hey, wat is er gebeurd met onze romantiek? De vlam is weg en I don't like it." Maar goed, niet elke vrouw heeft de ballen. Zij kan vreemdgaan omdat zij op zoek is naar de gemiste romantiek en affectie.

3. Midlife crisis

Ooit kom je als vrouw - en man - op dit punt. Je bent de veertig gepasseerd en hebt het allemaal: een huis, kind, fijne partner en goede baan. Maar dan ineens sta je stil en besef je dat het leven aan je voorbij gevlogen is. Nu voelt het voor haar goed om 'losbandig' te zijn en bijvoorbeeld flink te feesten.

4. Weinig zelfvertrouwen

Het klinkt cliché, maar soms ben je als partner echt niet de reden. Ook al ben jij de liefste en meest steunende persoon, dan kan ze alsnog vreemd gaan omdat ze weinig zelfvertrouwen heeft. Ze heeft meerdere personen nodigen om haar zelfvertrouwen te boosten. Door een affaire voelt ze zich sexier. 

5. Zich buitengesloten voelen

Als zij het gevoel heeft dat haar partner haar buitensluit van zijn/haar dagelijkse leven en sociale kringen, dan gaat ze iemand anders zoeken met wie zij wel deze connectie en intimiteit kan delen. Daar kun je rap dus wat aan doen. 

6. Afleiding van een "zieke" echtgenoot

Echtgenoot gebruikt drugs of drinkt te veel alcohol - de andere partner ontsnapt in een affaire. Oke deze is wel logisch. Krijg je het leven voor elkaar man, wees een vent, gedraag je en stop met zeiken. Als je tijd hebt om destructief je leven te slopen heb je ook de tijd om het beter te maken. Keuzes, keuzes. 

7. Verslavend gedrag

Misschien gebruikt ze drugs of is ze gewoon verslaafd. Verslaafd aan seks, aandacht, winkelen, gokken, wat het ook mag zijn. Als er tekenen zijn van impulsief gedrag, kan dit zijn omdat ze een probleem heeft met haar geestelijke gezondheid. Maarre, overweeg dan ook gerust om zelf een andere kant op de wandelen. 

Bron: Marie Claire