Officieel: Red Bull rijdt in 2019 met Honda

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar vanochtend is het bevestigd. Max Verstappen rijdt volgend jaar bij Red Bull met een Honda motor in zijn auto.

red bull racing honda verstappen

Red Bull

Na twaalf jaar beëindigt het Formule 1-team uit Oostenrijk de samenwerking met Renault. De laatste jaren was de combinatie niet erg succesvol, maar daarvoor wist Sebastian Vettel meerdere wereldkampioenschappen met de Franse krachtbron aaneen te rijgen. Nu hebben zowel Red Bull als Renault aangekondigd dat hun wegen scheiden.

@backlink(210071)

Toro Rosso

Red Bulls ontwikkelingsteam Toro Rosso rijdt al met een Honda-motor. Hierdoor kan het hoofdteam zien wat voor een ontwikkeling de Japanners boeken. Schijnbaar gaat het daar zo goed dat Red Bull nu zelf durft over te stappen. Het Formule 1-team bleef de beslissing om een motor te kiezen uitstellen, terwijl Renault graag duidelijkheid wilde.

Honda

Eerder werkte Honda samen met het team McLaren. De Engelse renstal klaagde continu over de krachtbron, maar dit jaar is gebleken dat de problemen niet alleen van de Japanners afkomstig waren. Hoewel McLaren dit jaar ook over de Renault-motor beschikt, zijn ze een stuk langzamer dan Red Bull. Hopelijk weet Honda nu wel de weg naar het podium te vinden, zodat Max een goede auto heeft om de strijd om het wereldkampioenschap aan te gaan.